Mijn klant reist naar Canada en heeft een visum nodig

Zoals er de ESTA is voor de Verenigde Staten, is er de eTA voor bezoekers aan Canada. Of je klant nu op doorreis is of het land van de Mounties als eindbestemming heeft, alle bezoekers dienen sinds 30 september 2016 in het bezit te zijn van een Elektronische Reistoestemming (Electronic Travel Authorization - eTA). Uitgezonderd zijn reizigers met de Amerikaans of Canadese nationaliteit en reizigers met een Canadees visum.

Hoeveel kost het?

Een eTA kost slechts C$7 (ongeveer € 4,76 op 29/08/2016) en is geldig voor maximaal 5 jaar.

Hoe krijg ik een eTA?

Je klant kan een eTA krijgen door online een aanvraag in te dienen en persoonlijke informatie te verschaffen. De eTA-aanvraag wordt binnen enkele minuten goedgekeurd. Klik op het officieel aanvraagformulier om online de aanvraag in te dienen.

Je kan ook een persoonlijke aanvraag voor een visum indienen bij onze partner, CIBT Visas, zij kunnen je, tegen een kleine vergoeding, helpen bij je aanvraag. Ga naar deze links om je aanvraag in te dienen.

●      Tip: vraag een eTA aan voordat je je vlucht naar Canada boekt. De aanvraag van de meeste mensen wordt binnen enkele minuten goedgekeurd. Het kan echter zo zijn dat je aanvraag pas na enkele dagen goedgekeurd wordt. Wacht dus zeker niet tot het laatste moment.

●      Houd rekening met het volgende: passagiers die niet over dit document beschikken, mogen niet aan boord.